Vull guanyar, però si no ho aconsegueixo, deixeu-me ser valent en l’intent

“Vull guanyar, però si no ho aconsegueixo, deixeu-me ser valent en l’intent”. Aquest és el jurament dels esportistes Special Olympics i la Federació ACELL (Federació Catalana d’Esports per a Disminuïts Psíquics).

I és que, igual que la pràctica esportiva ens aporta nombrosos beneficis, per a una persona amb discapacitat intel·lectual, aquest beneficis es multipliquen. Per a ells, fer esport és molt més que això.

gimnasticaJocs2012_ (131)La pràctica esportiva els transmet una sèrie de valors com el respecte, el compromís o el treball en equip, així com millora la seva salut i condició física, l’autoestima, les relacions socials, fomenta la participació, la cohesió social i la igualtat d’oportunitats, entre molts d’altres beneficis.

L’esport per a persones amb discapacitat intel·lectual va començar a Catalunya l’any 1971 a partir de la necessitat de centres i institucions de coordinar-se per aconseguir una millora de la qualitat de vida del col·lectiu.

És per això que la principal missió de la Federació ACELL, que treballa colze a colze amb Special Olympics Catalunya, entitat que representa a casa nostra el moviment internacional Special Olympics, és la de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual a través de l’esport i el lleure. Així doncs, l’esport és entès com una eina d’inclusió a la societat d’aquest col·lectiu. _3N37497

La filosofia de la Federació ACELL és que l’esportista és el més important. Per aquest motiu les competicions i les activitats esportives s’adapten a les necessitats de cada esportista en funció del grau de discapacitat amb l’objectiu de garantir una pràctica justa, equilibrada i digna. Un exemple clar que l’esportista és el més important és que en les competicions reben medalla tots els participants, independentment de la posició.

Actualment la Federació ACELL impulsa la pràctica de 16 disciplines esportives (atletisme, bàdminton, bàsquet, ciclisme, equitació, esquí, handbol, futbol sala, gimnàstica, hoquei interior, natació, petanca, tennis, tennis de taula, vela i proves motrius), té federats 3.882 atletes amb discapacitat intel·lectual a través de 127 entitats o clubs de les quatre províncies i compta amb 50 professionals i més de 100 voluntaris.

Aquest post te 0 Comentaris

Deixa un comentari