Viu l’escalada a UFEC Sant Celoni

fotos2L’escalada és un dels esports que està guanyant més adeptes durant els últims anys. Per citar només unes quantes raons d’aquest èxit popular, podem esmentar els beneficis que  aquesta pràctica esportiva aporta a la salut: a nivell físic, es treballen quasi tots els grups musculars del cos, fet que reporta una millora global de la forma física, la coordinació, el sentit de l’equilibri i les habilitats psicomotrius; a nivell psicològic i social, l’escalada millora la concentració, la creativitat, el treball en equip, la motivació, la confiança en un mateix, la gestió de les pors i les situacions d’estrès, etc. En definitiva, és un esport complet.

Des de les pàgines d’aquest bloc, en què promovem un estil de vida saludable a través de l’esport, és gairebé una obligació parlar d’un esport com l’escalada, que implica, entre altres, valors com la superació personal, el treball en equip, el respecte i cura de la natura, la solidaritat i el constant aprenentatge. I aquests també són els motius pels quals a UFEC Sant Celoni s’ofereix un curs d’iniciació i primers passos a l’escalada.

fotos1En paraules de Christopher Sender Fontao, tècnic d’UFEC Sant Celoni, aquesta pràctica esportiva consisteix en qualsevol desplaçament amb tendència vertical que impliqui la necessitat de fer servir les mans a més de les cames. Aquesta primera definició de l’escalada es ramifica en tot un ventall de modalitats  com ara l’alpinisme, l’escalada clàssica, l’escalada artificial, etc. En el curs del Sot de les Granotes, es treballa sobretot l’escalada esportiva i el boulder.

La primera és la disciplina que busca més la dificultat tècnica o física escalant en lliure, és  a dir, que només es fa servir les mans i els peus per progressar per la paret mentre que la corda, l’arnés i els mosquetons només s’utilitzen per aturar una caiugda o per baixar a terra quan s’acaba la via. La segona, en canvi, consisteix a enfilar-se per blocs de pedra amb l’única protecció d’un matalàs a terra per si caiem.

fotos3Aquests cursos van dirigits a nens i nenes a partir de 6 anys i a tots els adults que tinguin ganes de provar un esport nou. En la dinàmica del curs, es fan una sèrie d’activitats fixades com un escalfament, una mica de boulder i, com a mínim, una via d’escalada amb corda; i també, depenent de l’activitat del dia o l’evolució del grup, es fan exercicis més específics com assajos de caigudes per agafar confiança, maniobres a terra amb el material complementari, nusos, etc.

Sense oblidar que aquest és un curs d’iniciació l’objectiu principal del qual és que tothom pugui provar un esport nou que cada vegada compta amb més adeptes, també es pretén que cadascú pugui evolucionar i millorar pel seu compte per tal de poder sortir a la muntanya i guadir de l’escalada de manera segura i autònoma amb els amics o en família.

Ja és hora, doncs, que t’apuntis a UFEC Sant Celoni i comencis a viure l’escalada!

 

Aquest post te 0 Comentaris

Deixa un comentari