Tito Vilanova, un dels artífexs de la Lliga dels 100 punts

L’última lliga del FC Barcelona va ser la lliga dels 100 punts i un dels artífexs d’aquest títol va ser, sense dubte, el seu entrenador, Tito Vilanova.

Amb aquest rècord de punts, l’extècnic blaugrana va aconseguir, en la seva primera i única temporada al capdavant del club culé, el títol de lliga.

BARCELONA 12/13 CELTA 12/13

FOTO: FC BARCELONA

Tito Vilanova va començar com a entrenador del Barça la temporada 2007-2008, quan era el segon tècnic de Pep Guardiola a l’equip filial. Una temporada més tard va donar el salt, també com a segon de Guardiola, al primer equip, amb el qual va aconseguir nombrosos títols, entre ells el triplet la campanya 2008-2009 (Lliga, Lliga de Campions i Copa del Rei).

Amb la marxa de Guardiola a finals de la temporada 2011-2012, Vilanova va assumir el càrrec de primer entrenador del conjunt blaugrana. Pocs mesos després, patia una recaiguda d’un càncer a la glàndula paròtide, de la qual havia estat intervingut l’any anterior, i va haver de suspendre temporalment la seva tasca com a entrenador.

Tot i la seva malaltia, Tito Vilanova va estar al capdavant de l’equip mentre va poder, fins que el passat juliol, un mes després d’aconseguir la Lliga dels 100 punts, es va anunciar la seva retirada degut a una nova recaiguda.

És per això que el jurat de la 17a Festa de l’Esport Català ha decidit guardonar Tito Vilanova amb el Premi a l’Esperit Esportiu.

Aquest post te 0 Comentaris

Deixa un comentari