Les jugadores de la pilota ovalada

Segur que tots hem vist algun cop la dansa que els All Black – la Selecció de Nova Zelanda – balla abans dels partits de rugbi. No? Doncs es tracta del ‘Haka’, una dansa de guerra maorí que els jugadors de rugbi novazelandesos interpreten en els seus encontres per intimidar el rival. I deu funcionar, perquè la selecció s’ha convertit en un mite d’aquest esport, guanyant la Copa del Món en dues ocasions i nou vegades el torneig Tres Nacions, sent el país que més vegades ho ha aconseguit.

Aquí teniu els All Black en plena acció! ;)

 

Amb aquestes imatges, no sembla un esport que convidi massa a les noies a participar-hi… Però no és així. El rugbi és un esport de contacte, d’acord. Però el que demana, sobre tot,  és treball en equip, disciplina, respecte, esperit esportiu i sobretot, gaudir jugant. Uns valors que nois i noies poden compartir sense diferències.

RUGBI FEMENÍ A CATALUNYA

En els últims anys la popularització del rugbi ha augmentat i hi ha més llicències femenines

I no serà massa brusc per a les noies? No; això sí, és dur, exigent, dinàmic i emocionant. I encara que pugui sorprendre, hi poden participar persones de totes les formes, mides i habilitats. Totes hi tenen cabuda en el rugbi, perquè totes tenen un rol diferent. “No importa que siguis alta, baixa, gran, petita, ràpida o forta… al rugbi hi ha lloc per a tothom”, diuen les osses de l’equip de rugbi femení del club INEF de Barcelona.

Les jugadores afirmen que no és un esport tan agressiu com sembla i que engantxa

Les jugadores afirmen que no és un esport tan agressiu com sembla i que engantxa

El rugbi a Catalunya és encara un esport minoritari, amb 3.845 llicències respecte, per exemple, les 128.704 del futbol. I encara ho és més en el cas de les noies, amb només 359 llicències a casa nostra.

No obstant això, aquestes xifres són tot un èxit, ja que aquesta ha estat la primera temporada en què hi ha dues categories de Lliga Catalana. Un èxit que ha sigut possible gràcies a unes noies que ara somien amb arribar als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016. Coneixeu-les en aquest reportatge d’UFECtv.

  * Fotos cedides per Ernesto Aradilla.

Aquest post te 0 Comentaris

Deixa un comentari