Rio2016: el somni dels regatistes catalans

Vint-i-vuit campions d’Espanya, set campions d’Europa i nou campions del Món. Aquestes són les xifres dels regatistes catalans durant el passat 2012. Però aquests campions tenen un somni que va més enllà: participar als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016.

La vela catalana no va tenir representació als passats Jocs de Londres, però ara ha sorgit una nova generació de joves que estan pujant molt fort.

És per això que la Federació Catalana de Vela ha posat en marxa el projecte Somni Rio 2016. Es tracta d’una plataforma per donar suport als esportistes catalans que poden arribar als Jocs Olímpics de Rio. El projecte l’integren uns 25 esportistes, dels quals uns 6 tenen opcions clares de ser-hi a les Olimpíades. Però, com explica Jordi Blanch, tècnic de la Federació Catalana de Vela de les classes olímpiques individuals, “si no arriben a poder anar als Jocs del 2016, hauran invertit molt de cara a assegurar-se la plaça per al 2020”. “Això és el que busquem amb el Somni Rio 2016, tenir al darrere una base per a futurs JJOO.

Els esportistes entrenen diàriament al Centre Internacional de Vela

Els esportistes entrenen diàriament al Centre Internacional de Vela

El grup d’esportistes d’aquest projecte entrenen diàriament al Centre Internacional de Vela, una instal·lació que els hi dóna tot tipus de facilitats a l’hora de practicar el seu esport. “No només tenim una seu logística, sinó que també tenim els millors professionals que donen suport a aquests esportistes”, explica Laia Tutzó, directora del centre i directora esportiva de la Federació Catalana de Vela.

Les retallades en ajuts públics fa que costi tirar endavant aquest somni. Per això la Federació Catalana de Vela ha posat en marxa un projecte de micomecenatge a través de la plataforma verkami, per la qual tothom pot fer la seva aportació econòmica a canvi d’una recompensa. Els diners recollits en aquest projecte es destinaran a la preparació dels esportistes de Somni Rio 2016 durant el curs 2013-2014.

“Tenim una generació molt jove amb grans resultats esportius que poden arribar als jocs, però necessiten un recolzament de tota la societat catalana per a fer possible aquest somni”, comenta Laia Tutzó.

I és que els regatistes catalans necessiten l’ajuda de tots per arribar a Rio. Com diu el regatista Alex Muscat, “hem de treballar per poder despertar-nos i que el somni es faci realitat”.

La Federació Catalana de Vela ha posat en marxa un projecte de micromecenatge

La Federació Catalana de Vela ha posat en marxa un projecte de micromecenatge

Com col·laborar en el projecte Somni Rio 2016

1. Entra a verkami.com/vela abans del 22 de juny

2. Escull la teva recompensa i realitza la teva aportació al projecte.

3. Només si el projecte aconsegueix finançament es farà el càrrec a la teva tarjeta.

4. Es duu a terme el projecte i tu reps la teva recompensa.

La vela catalana us necessita a tots!

Coneix alguns dels protagonistes del Somni Rio 2016.

Silvia Roca (49er FX)

Silvia Roca (49er FX)

Jordi Xammar i Joan Herp (470)

Jordi Xammar i Joan Herp (470)

Alex Muscat (Finn)

Alex Muscat (Finn)

 

 

 

Aquest post te 1 Comentari

  1. Rosa ha dit:

    Molta sort! epsero que ho aconseguiu!

Deixa un comentari