Què és el paramotor? Descobreix-ho!

Fa poc més d’una setmana el món sencer estava pendent d’un home, l’austríac Felix Baumgartner, que s’havia proposat batre tots els rècords realitzant un salt amb paracaigudes des de l’estratosfera. Després d’haver ho d’ajornar diverses vegades, finalment Baumgartner va realitzar aquest salt des d’una alçada de 39 km.

Aprofitant que aquests dies s’ha parlat tant d’aquesta gesta, us volem presentar una modalitat esportiva aèria menys arriscada que el salt de l’austríac, però a la vegada molt divertida i emocionant.

Es tracta del paramotor, que consisteix en un petit motor de dos temps amb una hèlix que, acoblat a l’esquena d’un pilot de parapent, li permet enlairar-se des d’un terreny pla, guanyar alçada a voluntat i mantenir-se en l’aire el temps que es vulgui, tot això a una velocitat de 40-50 km/h.

Aquest esport es pot practicar de manera competitiva o simplement per realitzar rutes o viatges. Pel que fa a la competició n’hi ha de 2 tipus: la clàssica, que consisteix en proves d’habilitat, precisió, navegació, velocitat i economia, la suma de les quals dóna el nom del campió; i la lliure, que és la que s’està posant més de moda i  només es té en compte l’habilitat, la precisió i la velocitat.

Anima’t a provar el paramotor! Més informació: aquí

Aquest post te 0 Comentaris

Deixa un comentari