Prepara’t a consciència per a la temporada d’esquí

Arriba el fred i amb aquest la neu. Les muntanyes comencen a tenyir-se de blanc i els bojos per la neu comencen a treure la pols als seus esquís, però amb això no és suficient per començar a esquiar!

Consells per practicar esquí
Des dels centres UFEC, us donem alguns consells per a la pretemporada i un cop inicieu la pràctica de l’esquí. El més important de tot és que aneu a veure l’assessor o tècnic i ells us aconsellarà quins són els millors exercicis i com combinar-los.

Hem de tenir en compte que hi ha tres tipus de modalitats d’esquí: el nòrdic o de fons, el de muntanya i l’esquí alpí. Aquest darrer és el que omple les pistes cada cap de setmana d’hivern i durant les festes de la Puríssima, Nadal i Setmana Santa.

Aquest esport és anaeròbic i, per tant, la nostra musculatura cal que estigui preparada per esforços intensos durant un espai de temps curt i una llarga jornada. A més, hem de tenir en compte que la pràctica de l’esquí és amb un tipus de material específic que fan que els nostres moviments siguin diferents als que estem habituats.

Musculatura resistent
Així doncs, hem de tenir molt clar que hem de fer més resistent la nostra musculatura per suportar una llarga jornada i, a la vegada, l’hem de potenciar per què els esforços intensos no ens provoquin ruptures fibril·lars. No oblidem reforçar les nostres articulacions, sobretot les de maluc, genolls i turmells que tindran al llarg del dia postures poc habituals.

Tot això, amb una preparació inadequada pot causar efectes negatius, sobrecàrregues, lesions i esgotament per voler arribar a l’objectiu abans de temps. És per això que, des dels centres UFEC, us recomanem que demaneu consell tècnic i comenceu un entrenament adequat a les vostres necessitats i orientat al vostre objectiu.

Un cop estigueu equipats, no oblideu fer un bon escalfament abans de començar i fer petites parades per recuperar. Hidrateu-vos i aneu menjant de tant en tant, no estigueu grans estones sense fer cap ingesta, l’esquí és un esport d’intensitat elevada. I recordeu, aneu sempre per llocs on existeixin balises i a poder ser acompanyats d’un professional de la neu.

Aquest post te 2 Comentaris

  1. Francesc Sanahuja i Toledano ha dit:

    En el cas de l’esqui de travessa, cal coneixer a fons els materials tècnics que son necesaris (Arvas, Grampons, Piolets, Pals, Pales, etc) doncs es una activitat que es desenvolupa fora pista i les condicions de la neu (costra, pols, dura, glaç,) requereix dominar les diferents formes de esquiar i obviament la climatologia factor important per tal de reduir els riscos que comporta.
    Les escoles de clubs i altres institucions fan formacions per una pràctica amb coneixamnet.

  2. UFEC ha dit:

    Moltes gràcies Francesc pel teu comentari. Ho tindrem en compte :) Salutacions!

Deixa un comentari