Premis a una trajectòria i a la promoció de l’esport adaptat

Un reconeixement a tota una vida dedicada al basquetbol

Nino Buscató antigaDes de 1955, quan va debutar al club del seu poble amb només 15 anys, l’UDR Pineda, Francesc ‘Nino’ Buscató ha estat vinculat al món del basquetbol.

Durant 19 anys va destacar com a jugador en quatre clubs catalans, entre ells el FC Barcelona i el Club Joventut de Badalona, amb els quals va guanyar una lliga i una copa amb cadascun. A nivell internacional va vestir en 222 ocasions la samarreta de la Selecció Espanyola, participant en tres Jocs Olímpics i vuit Eurobaskets, i aconseguint la medalla d’argent en l’últim, el de Barcelona’73.

Enguany es compleixen 40 anys de la seva retirada i, als seus 73 anys, Nino Buscató continua vinculat al món del basquetbol mitjançant tasques de difusió i com a comentarista en mitjans.

Aquesta gran trajectoria el fan mereixedor del Premi Llegendari de la 17a Festa de l’Esport Català.

Una fundació que promou l’esport entre les persones discapacitades

tennis en cadira de rodes2El Premi al Seny Esportiu de la 17a Festa de l’Esport Català ha recaigut aquest any sobre la Fundació Tommy Robredo.

Aquesta fundació té com a objectiu organitzar activitats que permetin fomentar l’esport entre les persones discapacitades, principalment de tennis en cadira de rodes. També vol donar a conèixer la importància de la pràctica esportiva com a benefici per a la salut física i mental i, al mateix temps, com a estímul de superació personal.

Sota la direcció del seu president, el tennista professional Tommy Robredo, la Fundació organitza cada any el prestigiós Torneig de tennis en cadira de rodes Open Santi Silvas. Aquest torneig, del qual ja s’han celebrat cinc edicions va nèxier per retre homenatge al seu amic Santi Silvas, qui va morir el 2008.

Aquest post te 0 Comentaris

Deixa un comentari