Busca l’equilibri del teu cos amb el pilates

Busques un equilibri amb el teu cos? La teva activitat és el pilates! Es tracta d’un sistema d’entrenament molt físic que pretén aconseguir el màxim control en cada exercici a través de la concentració, la precisió, la respiració, el control, el moviment, la fluïdesa, l’alineació i la centralització.

Aquesta tècnica rep el nom del seu creador, Joseph Hubertus Pilates, qui pensava que per ser feliç s’havia de tenir una bona condició física. Així doncs, va crear un sistema que ens aporta nombrosos beneficis:

  • Ajuda a millorar la força, la flexibilitat, la coordinació i la resistència.
  • Millora la postura i l’equilibri treballant tota la musculatura, des de la més profunda fins a la més exterior.
  • Augmenta la consciència del cos.
  • A l’aconseguir l’equilibri del cos s’elimina la tensió de les zones que estan sobrecarregades, obtenint un augment de la vitalitat.

El mètode pilates es constitueix d’una sèrie d’exercicis, dels quals en destaquem els més representatius:

HUNDRED

The hundred

The hundred (el cent): Es tracta d’un exercici que té com a objectiu estabilitzar el tronc i controlar la respiració. Ajuda a enfortir l’abdominal, estimula la circulació i prepara el cos per a la resta d’exercicis. S’acostuma a començar amb ell, ja que ajuda a potenciar la coordinació entre la respiració i els moviments, un dels punts claus del mètode Pilates

ROLL UP

Roll up

Roll up (rodar cap amunt): L’exercici de flexió del tors per excel·lència. Amb ell s’enforteixen els músculs abdominals. També desenvolupa la mobilitat i estabilitat de la columna vertebral i la enforteix mitjançant l’articulació de les vèrtebres. Estira els músculs isquiotibials i de l’esquena. Articula la columna amb les cames estirades.

ONE LEG CIRCLE

One leg circle

One leg circle (cercles amb una cama): El seu objectiu principal és articular, enfortir i flexibilitzar els músculs dels malucs, així com els de la cara interna i externa de les cuixes. Excel·lent exercici per aconseguir un control central, ja que estabilitza la pelvis. Amb ell s’enforteixen les cames i s’incrementa la mobilitat dels malucs. També es treballa l’abdomen, ja que s’ha de mantenir el cos estable mentre es mouen les cames.

ROLLING LIKE A BALL

Rolling like a ball

Rolling like a ball (rodar com una pilota): Exercici que desenvolupa el sentit de l’equilibri, enforteix el centre d’energia, millora l’alineació de la columna, treballa els pulmons i augmenta la circulació. El seu objectiu és estabilitzar el tronc i la pelvis. D’aquesta manera es millora l’equilibri, s’enforteix l’abdominal i augmenta la mobilitat de la columna. Amb aquest exercici, també es promou la relaxació del cos.

DOUBLE LEG STRETCH

Double leg stretch

Double leg stretch (estirament de dos cames): Amb aquest exercici es pretén estabilitzar la pelvis, aconseguint enfortir l’abdominal gràcies al moviment de cames i braços, el centre d’energia i els glutis. També millora la mobilització de la columna, a més d’estirar els malucs, les cames i la zona lumbar, i de coordinar la respiració i fluïdesa del moviments.

SCISSORS

Scissors

Scissors (tisores): S’anomena així pel creuament de cames que es realitza durant l’exercici. Serveix per potenciar, flexibilitzarestabilitzar el tronc i les cames, així com per millorar el control i l’equilibri. Amb ell s’incrementa l’estirament de la cadena posterior de la cama mentre es treballa la regió abdominal, enfortint aquesta zona. També s’aconsegueix articular els malucs allargant la musculatura, així com flexibilitzar els músculs isquiotibials i tríceps sural. 

SPINE STRETC FORWARD

Spine Stretch forward

Spine stretch forward (estirament de la columna cap endavant): L’objectiu d’aquest exercici és descomprimir la musculatura paravertebral. Així doncs, va bé per estirar la columna i les cames, a més d’enfortir el centre d’energia. Exercita la respiració, treballa l’obertura de la zona lumbar, crea espai entre vèrtebres, treballa la corba C i fomenta una bona postura. Amb el temps aquest exercici portarà a alleujar tensions sobre la columna.

SWAN DIVE I

Swan dive

Swan Dive (cigne): Aquest exercici té com a objectiu enfortir tots els músculs extensors de l’esquena, el coll i les espatlles, els isquiotibials i els glutis. A més, estira el pit, els abdominals i els malucs, i controla l’extensió de la columna, augmentat d’aquesta manera la seva mobilitat. És ideal per contrarestar els efectes negatius de la inclinació cap endavant de la columna vertebral.

Aquests només són alguns dels exercicis que trobaràs en una classe de pilates. En vols conèixer més? Passa’t per un dels Centres Esportius UFEC i prova una classe de pilates. El teu cos t’ho agrairà!

Aquest post te 1 Comentari

  1. carme ha dit:

    És fantàstic!!! Ho recomano….

Deixa un comentari