Ni pentatló ni duatló. Biatló!

Potser no heu sentit a parlar mai del biatló… però no és un esport gens estrany. De fet, és la combinació de dos dels esports més populars: nedar i córrer.

El biatló deriva del pentatló, que combina nedar, córrer, tir olímpic, esgrima i equitació. Si vols veure els nostres pentatletes en acció, a UFECtv trobaràs diferents reportatges.

El biatló vol ser una modalitat amb projecció per si mateixa però també de translació al pentatló

El biatló vol ser una modalitat amb projecció per si mateixa però també de translació al pentatló

Tornant al biatló, pel fet de combinar dos esports tan complets, és molt recomanable per als més petits. Però també en poden gaudir els més grans. Només cal adaptar les distàncies i fer un circuit més exigent.

Ara a l’hivern, el biatló consta de curses de natació i a peu per separat, per evitar els refredats que tindríem si comencéssim a córrer ben xops! ;) A l’estiu, en canvi, és un circuit de cursa a peu-natació-cursa a peu, amb distàncies des de 50 m de natació i 1000 m de cursa per als mes petits, fins els 200 m i 3000 m per als majors de 16 anys.

El córrer i la natació són dos dels esports més practicats al món i s'uneixen gràcies al biatló

El córrer i la natació són dos dels esports més practicats al món i s’uneixen gràcies al biatló

Convençuts dels beneficis d’aquesta modalitat esportiva, la Federació Catalana de Pentatló s’ha proposat promoure el biatló organitzant curses populars.

La primera, el proper diumenge 24 de març a Sant Boi del Llobregat. Si teniu nens, perfecte, perquè podreu competir amb ells (s’hi pot participar a partir dels 9 anys i fins als 69), però també podeu anar-hi sols o amb amics! La qüestió és provar-ho! ;)

A més, també podreu estrenar-vos en el tir amb pistola làser i fins i tot, agafar les espases i fer esgrima.

Per participar a les jornades, només cal posar-se en contacte amb la Federació Catalana de Pentatló.

Avis, pares i fills podeu participar en aquesta primera biatló popular

Avis, pares i fills podeu participar en aquesta primera biatló popular

 

Saps quin és l’origen del pentatló?

Es diu que aquest esport està inspirat en una llegenda en la qual es narraven les aventures d’un guerrer que per aconseguir portar un missatge va haver de lluitar a cavall amb espasa i pistola. Però com que va perdre el seu cavall (va ser assassinat) es va veure obligat a nedar i córrer per completar la seva missió.

Aquest post te 0 Comentaris

Deixa un comentari