Natació amb aletes, nedar com dofins

IMG_9858Sabies que existeix una modalitat esportiva en la que es neda amb una monoaleta? Aquesta disciplina s’anomena natació amb aletes i a Catalunya està dins de la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques.

Es pot diferenciar de la natació clàssica per les altes velocitats, que poden arribar als 12 km/h, formant onades de fins a 40 cm dins la piscina i convertint-lo, així, en un esport molt espectacular. La tècnica és molt semblant a l’estil papallona de la natació clàssica, però sense fer servir els braços. Les característiques d’un nedador amb aletes es podrien comparar a les d’un dofí: bona capacitat pulmonar, ritme de moviment, i gran elasticitat.

Dins de la natació amb aletes es poden diferenciar tres disciplines:

Escafandre: s’utilitza una ampolla d’aire i les distàncies poden ser de 100, 400 o 800 m.

Apnea: per sota de l’aigua i aguantant la respiració, amb distàncies de 25 o 50 m.

Superfície: amb el cap en immersió, però utilitzant un tub. Les distàncies són 50, 100, 200, 400, 800 i 1500 m.

Catalunya va ser pionera en la natació amb aletes dins l’Estat Espanyol. A mitjans dels 60 ja es van disputar les primeres proves, però no va ser fins el 1967 quan es va celebrar el primer Campionat de Catalunya oficial. Actualment, la natació amb aletes és un esport amb futur, ja que cada vegada hi ha més practicants arreu del món.

Si voleu saber més sobre aquest esport no us perdeu el reportatge del primer Campionat de Catalunya d’Hivern de natació amb aletes.

Aquest post te 0 Comentaris

Deixa un comentari