Múixing: aventura a la neu amb gossos

T’agrada fer esport enmig d’un paisatge nevat? Segur que sí! I disfrutaries encara més si poguessis compartir aquesta afició amb una altra de les teves passions, els gossos? Doncs el múixing és per a tu, perquè és l’esport adient per als amants dels gossos i la neu.

Es tracta d’una disciplina esportiva consistent a fer lliscar un trineu sobre la neu empès per un equip de gossos, principalment de raça nòrdica, ja que aquest esport ha estat (i encara ho és) una forma de transport tradicional als països nòrdics.

La persona que dirigeix l’equip de gossos i el trineu s’anomena múixer. I doncs, et veus amb cor de convertir-te en múixer per uns instants? Apropa’t a algunes de les estacions d’esquí del Pirineu català que ofereixen aquesta modalitat esportiva.

Catalunya acull una competició de múixing molt especial, la Pirena, que se celebra anualment al Pirineu, amb l’objectiu de creuar-lo d’oest a est passant per Aragó, Catalunya, Andorra, i França.

En el següent vídeo, veuràs com es prepara un múixer amb els seu equip de gossos per competir durant la temporada d’hivern:

 

Si vols, doncs, fer un passeig entre paisatges nevats amb un trineu tirat per gossos, sentir-te un esquimal en ple Pirineu català o un buscador d’or creuant Alaska, atreveix-te a provar aquest esport.

 

Aquest post te 0 Comentaris

Deixa un comentari