Mireia Belmonte i Joel González, els millors esportistes catalans de 2012

Una nedadora al·lèrgica al cloro i doble medallista olímpica

Als seus 22 anys, Mireia Belmonte s’ha convertit en la millor nedadora catalana i espanyola de la història. Doble medalla d’argent als Jocs Olímpics de Londres en els 200 m papallona i els 800 m lliures, ha marcat una fita inigualable en la història de la natació catalana, ja que és l’única que ha aconseguit pujar al podi olímpic.

Al·lèrgica al cloro i asmàtica, es va llençar per primera vegada a la piscina als quatre anys quan els metges li van recomanar fer natació per corregir una desviació en la columna. Des d’aleshores no ha parat de créixer i els seus entrenadors veien molt de potencial en la badalonina. Amb només 17 anys ja va participar en els seus primers Jocs Olímpics, a Pequín 2008, i quatre anys més tard, a Londres, s’ha coronat dins la natació mundial amb les seves dues medalles olímpiques.

Excel·lent culminació a un cicle olímpic ple d’èxits

Amb la medalla d’or aconseguida als Jocs Olímpics de Londres 2012, Joel González va culminar un cicle olímpic ple d’èxits, després d’aconseguir també el Campionat del Món de 2009 a Dinamarca i de 2011 a Corea del Sud i el Campionat d’Europa de 2010 a Rússia i de 2012 a Anglaterra.

L’únic medallista d’or català a Londres va passar, en pocs dies, de ser un desconegut a que el parin pel carrer. Però també continua tocant de peus a terra. Per això continua amb els seus estudis d’Administració i Direcció d’Empreses i Criminologia.

El de Vilafant (Girona), com la majoria de nens, va començar jugant a futbol, fins que als 11 anys va decidir provar amb el taekwondo en el gimnàs del seu pare. Ara, amb només 23 anys, Joel González pot presumir d’haver-ho guanyat tot.

FOTO: Twitter

 

 

Aquest post te 0 Comentaris

Deixa un comentari