De les minimotos a campions del Món

Marc Marquez

Marc Márquez es va iniciar en campionats com l’Open RACC

Segur que tots vosaltres encara teniu present la imatge de Marc Márquez (MotoGP), Pol Espargaró (Moto2) i Maverick Viñales (Moto3) al Circuit de València com a campions del Món de motociclisme. Una imatge que sense dubte quedarà per sempre a la història de l’esport català i internacional, amb tres pilots de casa nostra, per primera vegada, al més alt dels podis de les tres categories.

Aquest protagonisme del motociclisme català al Mundial no és casualitat. La gran tasca realitzada entre la Federació Catalana de Motociclisme (FCM) i el RACC permet que els nostres pilots disposin d’una àmplia oferta de campionats que, d’una banda, facilita la seva formació i projecció esportiva, i de l’altra, atreu pilots d’arreu del món a formar-se als nostres campionats.

Pilots com Marc Márquez, Pol Espargaró, el seu germà Aleix, Toni Elias o Jordi Torres, entre d’altres, es van iniciar en campionats com la Copa Conti o l’Open RACC.

Segons l’actual campió de MotoGP “totes aquestes competicions i beques o ajudes que es poden rebre són importants sobretot per l’esforç que realitzen els pares. A més, l’escalat de campionats facilita la progressió i la competitivitat dels pilots, que des de ben petits ja estan lluitant a la pista amb altres companys”.

FOTO: Josep Loaso

Pol Espragaró sempre ha valorat el seu pas per les Copes de Promoció FOTO: Josep Loaso

Per la seva part, el petit dels germans Espargaró sempre ha valorat molt el seu pas per les copes de promoció: “Els campionats de promoció de la Federació Catalana en què vaig poder participar des de ben petit em van permetre pilotar moltes motos de característiques diferents, començar a lluitar sobre la pista amb rivals de gran nivell i anar agafant una experiència de pilotatge que valores molt quan arribes a competicions com el CEV o el Mundial“.

Aquesta funció ara la reazlitza la Copa Catalana de Promovelocitat RACC, d’on van sorgir Maverick Viñales, Alex Rins o Alex Márquez, que van passar triomfalment pels Campionats del Mediterrani i el Campionat d’Espanya.

Pilots com Marc Alcoba, Marc Miralles, Òscar Gutiérrez i Alex Viu formen part de la nova generació sortida d’aquests campionats de promoció. Després d’una gran temporada a la Copa de Promovelocitat, ja han tingut l’oportunitat de rodar amb una moto del CEV. Qui sap si d’aquí

La FCM ofereix beques i promocions per participar a la Copa Promovelocitat

La FCM ofereix beques i promocions per participar a la Copa Promovelocitat

poc els veurem competir a nivell internacional?

La promoció i les ajudes continuen

Una temporada més, la FCM dóna l’oportunitat, amb un seguit de beques i promocions, als joves pilots que vulguin iniciar-se en el món del motociclisme a través de la Copa de Promovelocitat, la Copa Honda CBR,  o la nova Copa Rieju RS3. Podeu trobar tota la informació a la web de la Federació Catalana de Motociclisme.

Aquest post te 0 Comentaris

Deixa un comentari