La matronatació, una experiència afectiva, recreativa i estimulant

L’aigua és un instrument bàsic del nen des dels primers mesos de vida extrauterina. La natació per a nadons o matronatació es defineix com una experiència afectiva, recreativa i estimulant.

Aquesta activitat poc té a veure amb nedar, sinó que es tracta de gaudir i adquirir certes habilitats en el medi aquàtic i l’altra és nedar.

Els recent nascuts estan perfectament dotats d’una varietat de reflexes que fan possible el progressiu desenvolupament d’una conducta adaptada al medi en el que es mouen, en aquest cas l’aquàtic. L’objectiu més important d’aquesta activitat és centra en reforçar el vincle d’amor i confiança entre els pares i el nadó, fent que ambdós comparteixin una experiència original, única i irrepetible.

Existeixen molts més beneficis de la natació per a nadons, alguns més importants que els ja assenyalats. Aquests serien el desenvolupament psicomotor, l’enfortiment del sistema cardiovascular, l’augment del coeficient intel·lectual i l’inici a la socialització sense traumes en un ambient lúdic i recreatiu.

Podeu gaudir d’aquesta activitat als poliesportius UFEC Salt, UFEC Sant Celoni, UFEC Sant Hilari i UFEC Sabadell. 

Aquest post te 0 Comentaris

Deixa un comentari