Joan Herp i Jordi Xammar, el futur dels JJOO de 2020 amb possibilitats per a Rio 2016

JordiXammar_JoanHerp

Què significa formar part del Projecte Somni Rio 2016?

Joan Herp: És una oportunitat important perquè permet a molts navegants que hem començat des de petits navegant junts poder entrenar i amb l’ajut de tots anar pujant de nivell. Tot i que sabem que només un pot anar a les olimpíades, almenys que aquest que hi vagi tingui el millor resultat possible. Pertànyer a aquest projecte, el principal benefici és aquest, que entre tots anem entrenant junts i pujant de nivell, i tot i que el que aconseguirà anar-hi només serà un ho haurem fet entre tots i serà un premi per a tots.

Jordi Xammar: És una oportunitat per intentar formar part de l’equip olímpic espanyol i aconseguir la plaça per anar als Jocs de Rio.

A dia d’avui, quines són les teves possibilitats de ser-hi a Rio?

J.H. Crec que són prou altes perquè de moment som segons de l’equip espanyol, els primers ja porten molt de temps navegant i en poc temps ja l’hem atrapat bastant. Tot i que compaginant-ho amb els estudis no podem dedicar les mateixes hores que ells, a les primeres regates importants que hem fet hem estat molt a prop.

J.X. Estem més amunt del que pensàvem. Ara tot depèn de com seguim treballant i de com progressen els altres.

Què significaria per a tu participar als JJOO de Rio?

J.H. És una experiència molt gran. El haver-te esforçat durant tant de temps i poder aconseguir un objectiu per una cosa per la qual has estat lluitant tant de temps és una recompensa immensa.

J.X. Un somni fet realitat. Tot regatista des de ben petit somia amb anar a uns Jocs Olímpics.

Seria una decepció no anar a Rio?

J.H. No perquè som joves. Anar a Rio, no ho tenim malament, però tampoc som els principals candidats per anar-hi. Nosaltres acabem de començar i intentarem anar-hi, però si no anem ara, podríem anar a les següents. De totes maneres ara el nostre principal objectiu és intentar fer els millors resultats possibles als Mundials i Europeus juvenils i anar millorant d’aquesta manera, posar-se objectius a mig terme, intentar assolir-los, anar pujant el nivell i un any abans de Rio a veure on estem.

J.X. No. Seria una manera d’agafar experiència per al 2020.

Com i quan et vas iniciar en la vela?

J.H. Amb 8 anys a Palamós perquè estiuejo allà. Els meus pares em van apuntar a un curset, em va agradar i em van comprar un optimist.

J.X. Als 5 anys. Els meus pares eren pilots de motos, però les veien perilloses i em van apuntar a vela.

Quin és el teu màxim objectiu en aquest esport?

J.H. No ho sé. És un món que ofereix tantes possibilitats que no t’ho pots plantejar.

J.X. Guanyar una medalla d’or en uns Jocs Olímpics.

Quin ha estat el teu millor moment com a regatista?

J.H. Quan vaig guanyar el Mundial juvenil a Turquia.

J.X. Quan vaig guanyar el segon Mundial, perquè venia d’una temporada molt dura.

I el pitjor?

J.H. Un Campionat d’Espanya classificatori per al Mundial de Turquia. A l’última prova vaig volcar i no tenia força per pujar el vaixell. Era com que el somni d’anar al Mundial se’m anava. Per sort vam poder descartar aquella prova.

J.X. L’any passat a 49er, que el meu tripulant va marxar a navegar a Itàlia i em vaig veure sol.

 

Aquest post te 0 Comentaris

Deixa un comentari