Gabriel Gorce, de La Molina a Sochi 2014

Combina l’esquí amb la música, però a més, en el seu temps lliure, practica surf, bicicleta de muntanya o patinatge sobre gel. Gabriel Gorce, deficient visual de naixement amb menys d’un 10% de visió, participa aquests dies amb l’equip nacional als Mundials d’esquí alpí paralímpic que s’estan disputant a La Molina.

Nascut a Madrid però resident a Catalunya des de fa sis anys i mig, es va iniciar en el món de l’esquí als 10 anys (ara en té 22), després d’una Setmana Blanca amb l’escola a Candanchú. Poc després va començar a fer sortides d’esquí amb un grup de la ONCE sense saber que es tractaven de sortides de promoció per a gent nova que pogués entrar a l’equip. Abans, però, practicava atletisme, i es va decantar per l’esquí perquè li proporcionava “llibertat, és una manera de deixar-te anar”.

Gabriel Gorce i Arnau Ferrer

Gabriel Gorce i el seu guia Arnau Ferrer durant una competició

Aquesta és la tercera temporada que competeix amb Arnau Ferrer, el seu guia, qui juga un paper molt important, tant dins com fora de la pista. “Quan estem concentrats estem tot el dia junts, com una parella pràcticament”, comenta en Gabriel. Per això, el triomf sempre és de tots dos: “el temps el paro jo, però les medalles les guanyem els dos”.

Per a aquest Mundials, els dos tenen el mateix objectiu, acabar entre els tres primers en alguna de les cinc proves. Un objectiu que esperen aconseguir en una estació que es coneixen bé i davant la seva gent. Tot i que Gabriel Gorce ho té bastant clar: La Molina és “una pista més i vaig amb la mateixa mentalitat que si estigués a Àustria, per exemple”.

Una vegada finalitzi la competició de La Molina, el proper gran repte són els Jocs Paralímpics d’Hivern de Sochi (Rússia) l’any que ve, per als quals es veu igual que per a aquest Mundials, amb possibilitats de fer podi en alguna prova. “Encara em falta tècnica i decisió a l’hora de competir, però crec que puc estar allà”, afirma Gorce. I després? “Pot ploure molt – diu el jove esquiador – mica en mica la meva intenció es donar-me a conèixer com a artista”. L’únic que té clar és que l’esquí i la música són les seves grans passions i al que s’hi vol dedicar.

Ara però, la seva ment només està a La Molina, on ja ha aconseguit una cinquena i una sisena posició al descens i al súper gegant respectivament.

Aquest post te 0 Comentaris

Deixa un comentari