Gabriel Gorce, objectiu a Sotxi: aconseguir una medalla

Gabriel Gorce i Arnau FerrerRecordes a Gabriel Gorce? Ara fa just un any vam parlar amb aquest esquiador alpí amb discapacitat visual que es marcava com a objectiu classificar-se per als Jocs Paralímpics d’Hivern de Sotxi 2014.

Doncs bé, un any després ja té aquesta classificació a la butxaca i el proper mes de març estarà a Sotxi lluitant per aconseguir un nou objectiu: el de guanyar una medalla.

Tot i que és un esport en el que pot passar qualsevol cosa, en Gabriel reconeix que, després de tots els entrenaments de l’últim any, a Sotxi pot estar entre els cinc primers perquè “la progressió que tenim és molt bona i hem millorat molt en poc temps”.

Però aquests no seran els primers Jocs per a l’esquiador establert a la Cerdanya. Gorce ja va participar fa quatre anys a Vancouver. “Jo no sabia a què anava i em vaig posar molt nerviós, i els resultats no van ser els esperats”, reconeix en Gabriel, que per a aquests va més preparat. Una altra de les coses que han canviat respecte a Vancouver és el guia. Just després d’aquells Jocs al 2010, Gabriel Gorce va canviar de guia i va començar a entrenar i competir amb Arnau Ferrer, el seu guia actualment amb qui ja porta quatre anys, “i això influeix molt perquè pots fer una progressió molt constant i molt continua amb aquella persona”.

GabyA Sotxi hi participarà en totes les proves, tot i que, tant el seu guia, l’Arnau, i ell, “creiem que en la velocitat tenim més possibilitats”. El descens és la prova en la que té posades més esperances, però de ben segur que anirà a per totes en cadascuna de les proves en les quals hi participarà. Inclús en l’eslàlom, la prova més tècnica, ja que “últimament estem fent molt bones baixades“.

Precisament, la tècnica és un dels aspectes que més ha millorat aquest últim any, així com la decisió a l’hora de competir: “Això ha sigut un abans i un després, ara vaig més convençut i confiat amb qui tinc al davant i això influeix molt en la constància dels resultats”, reconeix l’esquiador.

I és que la persona que té al davant, el seu guia, en el seu cas l’Arnau Ferrer, té un paper molt important, com ens ha explicat sempre en Gabriel. “A l’hora de fer els reconeixements de pista ell és qui m’indica tot el que jo necessito per fer la millor baixada”, comenta Gorce, però tots dos formen un gran equip. “El guia no seria res sense el corredor i el corredor no seria res sense el guia”.

Segur que tots dos junts faran un gran paper a Sotxi! Molta sort!

Aquest post te 0 Comentaris

Deixa un comentari