La fotosub apnea, molt més que un esport

Ets un apassionat de l’snorkel ? Sempre que vas al mar no pots resistir la temptació de capbussar-te per mirar els peixos i el fons marí? I també ets un aficionat a fer fotografies? Doncs potser no coneixes un esport que és idoni per a tu, la fotosub apnea:  la captura fotogràfica de peixos vius a pulmó lliure (apnea). El repte és fotografiar durant 5 hores el màxim de peixos de diferents espècies possibles. Atreveix-te a practicar-la si vols  gaudir del mar, submergir-te per fixar-te en el fons marí i estar atent a qualsevol peix, perquè per petit que sigui pot acabar sent una gran captura.

Xavier Salvador

Xavier Salvador

Per a Xavier Salvador (SKAPHOS SUB) Campió de Catalunya debutant 2013, aquest esport no és senzill perquè “per poc fons que es vagi, cal aguantar-se quiet, que el peix també estigui tranquil, a vegades ajustar alguns paràmetres perquè la fotografia no ha quedat bé, i tot això mentre molts cops les ones trenquen prop teu i et balancegen constantment“.

Aquesta esport, nascut a Girona, en l’actualitat està en progressió amb l’era digital, que facilita fotografiar els peixos durant les capbussades. D’altra banda, és una disciplina esportiva reconeguda per la Confederació Mundial d’Activitats Subaquàtiques (CMAS) i compta, gràcies a la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques (FECDAS), amb un calendari de competicions arreu de les costes catalanes.

També podrà satisfer, si en teniu, les vostres ànsies de coneixement perquè és una disciplina gairebé científica, gràcies a la qual es realitza un escanejat de la població de peixos d’un lloc determinat, es reflecteix l’abundància de les espècies fotografiades, generant d’aquesta manera una quantitat de informació enorme.

Salvador té clar l’estímul per practicar aquest esport, ja que com “has de fotografiar el màxim número d’espècies, que cada cop entens més l’entorn, aprens les costums, i t’acabes adonant que sempre serà més difícil fotografiar un peix que pescar-lo, i doncs la sensació de satisfacció en veure aquella fotografia, aquell instant congelat, sempre acaba sent més gratificant.” I tu, no t’animes a capbussar-te?

Captura de Xavier Salvador

Captura de Xavier Salvador

Aquest post te 0 Comentaris

Deixa un comentari