Esquíjoring: l’esquí de fons amb gossos

skijoring2Coneixes l’esquíjoring, l’esquí de fons amb gossos?

L’esquíjoring és una modalitat del múixing que consisteix en esquiar darrere del gos amb uns esquís de fons, utilitzant la tècnica anomenada skating o pas de patinador. En aquest cas, el gos impulsa a l’esquiador de la mateixa manera que l’esquiador segueix el seu pas esquiant. Tots dos van units a través d’un arnès de treball especial.

L’origen de l’esquíjoring prové de les necessitats històriques d’alguns pobles i regions del món en les quals necessitaven l’ajuda de gossos i esquís o trineus per desplaçar-se o caçar. Aquesta necessitat han derivat fins a una modalitat esportiva en els nostres dies, amb federacions a nivell mundial com la IFSS o a nivell europeu com la ESDRA, que regulen i organitzen les competicions internacionals.

Els màxims representants de l’esquíjoring a Catalunya són Ramon Armengol i Victor Carrasco, ambdós campions d’Espanya i de Catalunya respectivament en els darrers anys i amb nombroses participacions en competicions internacionals: Carrasco va ser 5è en el passat Campionat del Món celebrat a Alaska (EEUU).

Els propers 27, 28 i 29 de desembre se celebrarà a Salardú la primera edició de l’Escola de Formació Skijoring a Catalunya. Aquesta escola vol ser un campus d’entrenament de la tècnica de fons, perfeccionament Pirena_advancei formació en tots els aspectes, tant amb tècniques a nivell d’esquí com amb tècniques de gossos. Tots aquells que hi estiguin interessats poden fer la inscripció fins els proper 8 de desembre. Trobareu més informació a la pàgina web de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern.

Equipa’t bé amb els teus esquís, els bastons, l’arnés i un gos amb ganes de treballar i córrer i prova l’esquíjoring!

Aquest post te 0 Comentaris

Deixa un comentari