Coneix els avantatges de l’esport per a nens i nenes amb paràlisi cerebral

Xic-paraliticsLes persones amb paràlisi cerebral tenen una discapacitat física arrel d’una lesió cerebral. L’esport adaptat engloba diverses modalitats esportives que es practiquen amb alguna adaptació o sense modificacions, o bé específicament, com és el cas de la boccia i l’eslàlom, modalitats exclusives per a persones amb paràlisi cerebral.

L’esport dóna l’oportunitat de tenir una millor condició de vida i alhora permet crear uns hàbits saludables. En el cas dels nens i nenes amb alguna discapacitat, qualsevol activitat que els permeti sortir de la seva rutina d’una manera lúdica i alhora normalitzada afavoreix la seva inclusió a la societat, així com permet treballar altres aspectes vinculats a l’esport, com el guanyar o perdre, o la superació entre d’altres.

Actualment a la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC) es pot practicar atletisme, bàsquet en cadira de rodes, boccia, futbol sala, futbol set, hoquei en cadira de rodes elèctrica, natació i eslàlom en cadira de rodes. D’altres esports estan integrats a les federacions corresponents a la seva modalitat, com és el cas del ciclisme, la hípica, els esports d’hivern o el tennis de taula, entre d’altres.

En l’esport per a persones amb paràlisi cerebral, especialment per als nens i nenes, tot són avantatges. Fer esport els hi aporta autonomia, seguretat, confiança en si mateixos i esperit de superació. I tots aquests beneficis que guanyen dins de l’esport els hi ajuda també en el seu dia a dia.

Vols saber-ne més? Fes clic aquí.

I per a més informació podeu consultar la pàgina web de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals.

Aquest post te 0 Comentaris

Deixa un comentari