Esport per a tothom: coneix l’esport adaptat!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAL’esport adaptat és, avui dia, bastant desconegut en la nostra societat, però la realitat és que l’esport és molt beneficiós per a tothom, gent amb discapacitat o sense. És per això que des de les diferents federacions i organismes es vol donar a conèixer l’esport adaptat i sensibilitzar a la gent sobre aquest col·lectiu.

Amb aquest objectiu, el passat 13 d’octubre aprofitant la iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona ‘Diumenges inclusius’, la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Física (FCEDF), la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC), la Federació Catalana d’Esports per a Cecs i deficients visuals (FCEC) i la Federació Catalana d’Esports per a Disminuïts Psíquics (ACELL), van unificar esforços per organitzar una activitat de sensibilització i promoció de l’esport adaptat on es donava l’oportunitat, a totes aquelles persones que ho desitgessin, de provar les sensacions de practicar aquest esport.

Durant tot el matí, més de 500 persones, de les quals més del 30 % tenien algun tipus de discapacitat, es van apropar a la zona d’Arc de Triomf de Barcelona va poder provar esports com atletisme, bàsquet en cadira de rodes, boccia, esgrima, futbol sala i futbol 7, ciclisme i handbike, petanca, eslàlom o tennis en cadira de rodes.

Un gran nombre de persones es van apropar per donar suport a aquesta jornada de sensibilització, entre ells diferents personalitats del món polític i esportiu, com Ona Carbonell, Jordi Sans, Xavier Crespo o David Barrufet.

La finalitat d’aquesta jornada era que la població en general, amb discapacitat o sense, pogués veure, provar i gaudir amb l’esport adaptat.

I si no et vas poder apropar a Arc de Triomf, aquí et deixem aquest reportatge del Zona UFEC per a que coneguis una mica més l’esport adaptat.

Aquest post te 0 Comentaris

Deixa un comentari