L’esport ajuda a les persones amb discapacitat física a millorar les seves habilitats socials

xic-esport-adaptatLa Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física (FCEDF) engloba un total de 18 modalitats esportives, entre les quals es troben el bàsquet en cadira de rodes, l’hoquei en cadira de rodes i el quad rugbi.

El bàsquet en cadira de rodes és una adaptació del bàsquet convencional per a persones amb discapacitat física. Es juga amb cadires de rodes especialment dissenyades per als moviments i les necessitats d’aquest esport. Per no realitzar passos, el jugador ha de botar la pilota cada dos remades.

L’hoquei en cadira de rodes es juga amb una cadira de rodes elèctrica i té com a objectiu introduir la pilota a la porteria contrària colpejant-la amb un stick. Depenent de la funcionalitat de l’esportista hi ha diferents tipus de stick: stick de mà i el T-Stick, per a aquells esportistes que no el poden agafar amb la mà i es fixa a la part davantera de la cadira. Per jugar es tanca tot el perímetre del camp amb unes barreres.

Pel que fa al quad rugbi és un esport d’equip per a persones amb grans discapacitats físiques on s’enfronten dos equips de 4 jugadors. L’objectiu és portar la pilota i passar-la a la porteria contraria. Com que és un esport de contacte, les cadires estan reforçades perquè es puguin realitzar els xocs. Les cadires poden ser ofensives o defensives.

L’esport adaptat, com la resta d’esports, aporta una sèrie de valors als més petits, com el treball en equip, la companyonia, l’esforç o la superació.

Vols saber-ne més? Fes clic aquí.

I per a més informació consulta la pàgina web de la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física.