El rem de mar

Segurament quan pensem en el rem, el primer que ens vingui al cap sigui l’elegant imatge de tots els remers avançant a l’una, perfectament coordinats, en les aigües tranquil·les de rius, canals, llacs, embassaments o ports.

Tanmateix, el rem té una modalitat molt nostrada que fuig de la quietud d’aquestes aigües i s’endinsa, entre onades, mar endins. Es tracta del llagut o llaüt, una embarcació de rem nascuda a Catalunya i típica del Mediterrani tripulada per vuit remers i un timoner.

El llagut és una modalitat de rem que se sol practicar al mar

El llagut és una modalitat de rem que se sol practicar al mar

Visiteu-nos a UFECtv, descobriu el llagut en aquest reportatge i animeu-vos a provar aquesta modalitat tan arrelada a casa nostra i que ens permet gaudir dels beneficis del rem al mar.

D’altra banda, el passat diumenge es va donar el tret de sortida a una nova edició de la Lliga Catalana de Llagut, que se seguirà celebrant a diferents indrets del litoral català al llarg d’aquest mes de juliol, agost i setembre. Consulteu el calendari de competicions  de la Federació Catalana de Rem i aneu a veure l’espectacle dels vogadors en directe.

 

Aquest post te 0 Comentaris

Deixa un comentari