El caiac de mar, dels esquimals a les platges catalanes

El caiac s’ha convertit en una activitat molt popular

El vocable caiac (qajaq), originari de les tribus Aleutianes, significa ‘embarcació per espatlles’ i es referia a una embarcació construïda d’ossos i pell de foca que els pobles originaris d’Alaska, el nord de Canadà o Groenlàndia utilitzaven per pescar.

Lluny d’aquest origen milenari, el caiac de mar és actualment una pràctica recreativa molt arrelada al litoral de casa nostra i és molt habitual veure, a les platges catalanes, caiaquistes fent travesses i descobrint noves cales a cop de rem.

És un esport molt complet i permet gaudir de la fauna i flora marina

Aquesta modalitat de la Federació Catalana de Piragüisme és l’única que té el mar com a escenari i la seva popularització ha fet que ara també es practiqui a nivell competitiu.

Si voleu iniciar-vos en aquest complet esport, la federació compta amb escoles de piragüisme al llarg de la costa catalana.

Per als que ja teniu més experiència amb aquesta ‘piragua de mar‘, el CN Banyoles organitza, el proper dissabte 13 de juliol, una visita a les Illes Medes, una de les reserves de flora i fauna marina més importants del Mediterrani occidental. Us hi animeu?

 

Aquest post te 0 Comentaris

Deixa un comentari