De cinturó negre de karate a subcampió d’Espanya sub’23 de duatló

El triatló i el duatló són algunes de les modalitats que s’estan posant més de moda a nivell popular. Segur que tots vosaltres coneixeu a algú que hagi participat en alguna d’aquestes proves o que s’estigui preparant per participar-hi.

Fernando Lopez de Sagredo_subcampio Espanya duatlo sub23 (1)

Sense anar més lluny, al Centre Esportiu UFEC Sant Celoni tenim l’actual subcampió d’Espanya de duatló sub’23Fernando López de Sagredo va aconseguir aquest títol el passat 27 d’abril a la localitat gallega de Pontevedra.

De Santa Maria de Palautordera, fa tres anys que és abonat d’UFEC Sant Celoni, on va cada dia a fer natació i peses. I és que per participar en triatlons i duatlons es requereix molta preparació. Per això acostuma a entrenar una mitjana de 4 hores al dia, entrenaments que combina amb els seus estudis d’Enginyeria d’Edificació a la Universitat de Girona.

La bici sempre ha sigut la gran passió de Fernando, tot i que va començar practicant un altre esport bastant diferent. “De petit feia karate, sóc cinturó negre”, comenta el jove atleta, qui va practicar aquesta art marcial fins els 15 anys (ara en té 19).

“Un dia, un amic em va dir que feien un triatló infantil, ho vaig provar i em vaig enganxar. Després vaig fer les proves de detecció de talents de la Federació Catalana de Triatló i ja vaig començar més seriosament amb aquest esport“. Així va ser com es va iniciar l’atleta del Fasttriatlon en la triple disciplina.

Fernando Lopez de Sagredo_subcampio Espanya duatlo sub23 (3)

I és que es tracta d’un esport per a tothom. “Qualsevol que li faci il·lusió pot fer triatlons amb una mica d’entrenament“, assegura López de Sagredo. Un consell per a aquells que comencen a interessar-s’hi: “Que s’animin a provar-ho, però amb un mínim de preparació, que tampoc es pot ser imprudent”.

El subcampió d’Espanya sub’23 de duatló aconsella també començar a entrenar poc a poc i provar primer amb “distàncies més curtes i poc a poc anar pujant”. Això sí, sota la supervisió d’algun especialista: “Si vols fer-ho bé necessites algú que t’assessori, perquè tu tampoc saps com funciona el teu cos”.

Després d’haver-se fet amb el subcampionat d’Espanya, el proper objectiu de Fernando López de Sagredo és el Campionat d’Espanya elit esprint de triatló, que es disputa aquest cap de setmana a Altafulla (Tarragonès). Des d’aquí li desitgem molta sort!

 Fernando Lopez de Sagredo_subcampio Espanya duatlo sub23 (4)

Aquest post te 1 Comentari

  1. Pere ha dit:

    Gran Fernando!

Deixa un comentari