Daniel Vives: “Un Mundial és l’aparador de Catalunya al món”

El proper mes de novembre se celebra a Balaguer el Mundial femení de futbol sala, amb la participació de la Selecció Catalana juntament amb altres 11 seleccions internacionals. D’aquest Mundial i de l’actualitat del futbol sala català ens parla el president de la Federació Catalana de Futbol Sala, Daniel Vives.

Quina valoració feu d’aquesta temporada que tot just acaba de finalitzar?

Aquesta temporada ha sigut una mica complicada perquè hem hagut de marcar les bases i els fonaments del funcionament futur de la federació. Hi havia moltes coses que no estaven ben estructurades i hem hagut de prendre decisions una mica difícils.

I a nivell esportiu?

A nivell esportiu estem contents dels resultats que va tenir la selecció cadet al Mundial de Paraguai al juliol del 2016. Van arribar a quarts de final i estem molt orgullosos del nivell dels nostres jugadors i del nivell de treball que es fa des dels clubs i per part dels tècnics.

Ara ja és moment de pensar en la propera temporada. Quins canvis s’introduiran respecte a aquesta campanya?

Aquesta temporada ja hem introduït alguns canvis, com el pagament arbitral via transferència. També hem presentat una mica el que serà la nova web de la federació, on tot serà més àgil i els jugadors podran consultar totes les estadístiques a través d’aplicacions mòbils. A banda d’això, de cara a la propera temporada la Federació Catalana de Futbol Sala tindrà més força dins la Federació Europea de Futbol Sala, agafarem un pes més específic i com a país ens podem sentir prou orgullosos.

foto entrevista de la setmanaEl proper mes de novembre se celebra a Balaguer el Mundial femení. Què n’espereu d’aquest Mundial?

El que esperem és la consolidació de la tasca que estem fent des de la junta directiva de la Federació Catalana de Futbol Sala. Un Mundial és l’aparador de Catalunya al món i ens hi hem de ficar amb els cinc sentits perquè la imatge de Catalunya sigui la que volem transmetre tant a nivell organitzatiu com a nivell competitiu. Volem que quan finalitzi aquesta competició tothom se’n recordi del Mundial que es va fer aquí a Catalunya.

El 2008 la Selecció Catalana ja va aixecar el títol a Reus. Veu aquesta generació amb possibilitats de fer el mateix?

El Campionat de Reus va ser un campionat fantàstic. Aquest any tindrem més dificultats per poder competir pel campionat; si arribem a semifinals ens podem sentir força orgullosos.

Estan ja confirmades les seleccions que hi participaran en aquest Mundial?

Pràcticament sí. Pot ballar alguna, però les 12 seleccions que hi participaran ja són pràcticament segures. Hi seran Catalunya, França, Rússia, República Txeca, Veneçuela, Colòmbia, Paraguai, Estats Units, Brasil, Marroc, Taiwan i Austràlia. Estem a l’espera si Veneçuela finalment vindrà per problemes interns al seu país, però en principi aquestes serien les 12 seleccions participants.

Quins creu que seran els rivals a batre?

Sense cap mena de dubte, Colòmbia i Brasil. Colòmbia és l’actual campiona del món i, si manté el mateix bloc que quan es va disputar el campionat a Colòmbia, té una molt bona selecció. A la selecció de Brasil ja l’hem vist i també tenen molt bones jugadores.

Com veu el nivell de la Selecció Catalana internacionalment, tant la masculina com la femenina?

Catalunya té un potencial molt gran de jugadors i jugadores per competir per qualsevol Mundial. A dia d’avui en categoria masculina la selecció catalana està entre les 11 millors seleccions del món, i en categoria femenina la selecció catalana està la segona o tercera d’Europa i entre les sis primeres a nivell mundial.

Amb quants clubs i llicències compteu actualment?

A la nostra federació comptem actualment amb 4.000 llicències i uns 140 clubs.

Fa unes setmanes es va fer una representació de la campanya ‘Així jugo’ en una competició de la vostra federació. Quina valoració feu d’aquesta campanya que té com a objectiu conscienciar sobre els valors de l’esport?

Aquestes campanyes són vitals perquè ajuden a tenir una cultura d’educació. Nosaltres com a federació no tenim el pressupost necessari per poder invertir per a aquestes campanyes; per això agraïm molt que la UFEC ens hagi fet partícips d’aquesta campanya. Som una federació petita-mitjana i necessitem d’aquestes ajudes per conscienciar la gent que això és un hobbie i que es tracta de passar-s’ho bé. Com ja vaig manifestar al president de la UFEC, Gerard Esteva, agraïm molt que hagués contactat amb nosaltres, perquè també ens feia falta poder transmetre aquests valors.

Quins són els reptes més immediats de la Federació Catalana de Futbol Sala?

A nivell esportiu el repte més immediat és el Mundial femení que es disputarà al novembre a Balaguer. I després, l’any que ve és el Mundial sub’20 de Colòmbia, del qual es disputa el torneig classificatori el proper mes de desembre.

Entrevista al Mundo Deportivo