Coneix els guanyadors de la 8a edició del BCN Sports Film Festival!

bcn sports film foto guanyadorsLa 8a edició del BCN Sports Film Festival ja té els seus guanyadors! El millor festival de cinema esportiu del món, que se celebra anualment a Barcelona, va lliurar els guardons el passat divendres 12 de maig al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch.

L’àmfora a la Millor Pel·lícula d’aquesta edició va ser per a Penalty, un curtmetratge de ficció dirigit per Aldo Iuliano i produït per Andrette Lo Conte que narra la història d’un grup de nois que juguen a futbol enmig del no-res, però hi ha molt més en joc que una simple victòria. El president de la Fundació Barcelona Olímpica i comissionat d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona va ser l’encarregat de lliurar el premi a Iuliano.

La resta de guardonats de la 8a edició del BCN Sports Film Festival van ser:

Premi Especial del Jurat: Nadia Comaneci, la gimnasta i el dictador (França), dirigida per Pola Rapaport i produïda per Roche Productions.

Menció Especial: We are the superhumans (Regne Unit), de Douglas Wilson.

Premi a la Millor Producció Catalana – Tarragona 2018: Gigantes descalzos (Catalunya, Mèxic i Espanya), de Iván Roiz i Álvaro Priante.

Premi a la Millor Producció Documental: Steve McQueen – The Man & Le Mans (Regne Unit i Estats Units), co-dirigida i produïda per John Mckenna i Gabriel Clarke.

Premi a la Millor Pel·lícula de ficció: Boniek i Platini (França i Polònia), de Jérémie Laurent.

Premi a la Millor Pel·lícula d’animació: Preston (França), de Gabriel Amar, Louis Coucerain, Joseph Heu, Marcere Térence Tieu i Morgane Vaast.

Premi a la Millor Pel·lícula d’Esports d’Aventura – Álvaro Bultó: Chemins de Glace (Canadà i Quebec), de Claudia Kedney-Bolduc.

Amb motiu dels 25 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona’92 durant la cerimònia d’inauguració es va retre homenatge a diferents persones que van estar implicada de manera activa als Jocs, com l’exalcalde de Barcelona i expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, els esportistes Jesús Ángel Garcia Bragado i Miriam Blasco, o Guillermo Cabezas Conde, un dels promotors de l’esport paralímpic.