El 5è Concurs Internacional d’Humor Gràfic Esportiu ja té guanyador!

La 5a edició del Concurs Internacional d’Humor Gràfic Esportiu ja coneix el nom del seu guanyador. L’artista Grigoris Georgiou, de Grècia, s’ha fet amb el primer premi d’aquest concurs d’humor gràfic esportiu organitzat per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, juntament amb la Fundació Barcelona Olímpica.

Georgiou ha aconseguit el premi amb la seva obra Esport a la cuina d’entre un total de 342 obres presentades de 48 països diferents com Brasil, Turquia o Romania.

'Esport a la cuina', de Grigoris Georgiou

‘Esport a la cuina’, de Grigoris Georgiou

Un jurat format per diferents personalitats vinculades al món de l’art i de l’esport es va reunir el passat dimecres 16 de setembre a la seu de la Unió de Federacions on, a més de triar el guanyador, van escollir també els dos accèssits. Aquests van ser per a Armen Hamonagan (Indonèsia) amb la seva obra Halterofília, i per a Osvaldo DaCosta (Brasil) amb la seva obra Peluquero

'Halterofília', d'Armen Hamonagan

‘Halterofília’, d’Armen Hamonagan

'Peluquero' d'Osvaldo DaCosta

‘Peluquero’ d’Osvaldo DaCosta

Aquest concurs va néixer amb la voluntat de divulgar i fomentar l’acudit o tira gràfica com a expressió singular del dibuix esportiu humorístic i està dotat amb un premi de 1.500 € i dos accèssits de 1.000 €.

Les obres guanyadores, així com una selecció dels millors dibuixos, seran exposades a la sala d’exposicions del Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch (Avinguda de l’Estadi, 60. Barcelona) de l’1 d’octubre a l’1 de novembre de 2015. L’acte de lliurament de premis tindrà lloc el proper 13 d’octubre al mateix Museu Olímpic i de l’Esport.

Consulta el llistat de les obres seleccionades en aquest enllaç.