Comença el dia motivat fent esport

Un quart de vuit del matí i comencen a aparèixer els primers alumnes amb cara de son. Situació momentània perquè, un cop comencin l’activitat i executin els primers exercicis al ritme de la música, se’ls despertaran tots els sentits.

Realitzar exercici físic a primera hora del matí, a priori, resulta poc interessant i gens motivador, però desenvolupar una activitat dirigida, com podria ser el GAC, la Tonificació o l’Espíning, amb la direcció i supervisió d’un tècnic atent a la correcta execució de cada un dels exercicis, amb un grup de companys en la mateixa situació i acompanyat d’una bona sessió de música, permet a l’alumne estar més actiu i predisposat per encarar la resta del dia.

Ja sigui per la dura i llarga jornada laboral que ens espera ,o per qualsevol altra tasca de la nostra vida diària, no es comença el dia amb les mateixes ganes si, després del cafè i l’esmorzar, s’inicien les responsabilitats diàries pròpies de cada un, que si s’ha realitzat l’exercici físic diari i, perquè no dir-ho, necessari. Més encara si té lloc en un ambient motivador i es fa de forma col·lectiva, compartint sensacions i sentiments amb la resta de companys. Així, s’encara la jornada amb més ganes, més alegre, amb una sensació de benestar i satisfacció, alhora que millora l’autoestima i l’aparença física d’un mateix.

Són ben coneguts els beneficis que comporta el treball físic a nivell cardiovascular i respiratori, tals com la disminució del colesterol i del greix corporal, la millora aeròbica, etc. També, a nivell osteoarticular i muscular, hi ha millores com l’increment dels nivells de força, l’enfortiment dels ossos, el reforç de lligaments i tendons… Però, tant o més importants, són els beneficis psicològics que també ens aporten les classes dirigides, com per exemple la disminució de l’ansietat i la depressió, l’augment del benestar psicològic i l’estat d’ànim; i els beneficis socials, fomentant la sociabilitat o la integració de les persones.

Segurament, resulta complicat el plantejament de despertar-se ben d’hora per anar a fer exercici, però els beneficis són innegables i les forces i ganes amb les que et permet afrontar el dia són impagables. Només cal provar-ho i, probablement, no ho canviaràs mai més.

 

Escrit per: Oriol Alzúria Llorens

Llicenciat en Ciències de l’activitat física i l’esport

Tècnic de UFEC Sabadell 

Aquest post te 0 Comentaris

Deixa un comentari