Com prevenir una lesió quan es practica exercici físic

De vegades, un mal gest o una mala realització d’un exercici quan estem al gimnàs pot provocar una lesió que, si no la tractem bé, esdevé en un mal més greu.

Per això, Bernat Pascual, fisioterapeuta d’UFEC Arenys de Mar i UFEC Sant Celoni, i Gina Gerschcovsky, fisioterapeuta d’UFEC Sabadell, ens donen alguns consells per prevenir aquest tipus de lesions.

fisio

Les lumbars, les cervicals i els genolls són els tres punts dèbils de les persones

Quins són els mals més comuns entre la gent que practica esport al gimnàs?

Sobretot sobrecarregues musculars per fer un mal treball o agafar més pes del normal. També les lumbars, les cervicals i els genolls, que són els tres punts dèbils de les persones.

Quines recomanacions feu per tal de prevenir lesions?

Treballar bé, fer-li cas al tècnic del gimnàs i, si volen agafar més pes, anar progressant poc a poc.

És important fer tractaments preventius per evitar lesions?

Si mai s’ha tingut problemes, a nivell preventiu es recomana escalfar bé abans de començar, fer l’exercici correctament i després estirar, relaxar bé la zona treballada. En el cas que es tinguin sobrecarregues normalment sí és recomanable visitar de tant en tant el fisioterapeuta per descarregar la zona.

Quins beneficis tenen els tractaments preventius?

És molt bo no només per prevenir lesions, sinó perquè normalment no es fa un període de recuperació bo. Un esportista d’elit té unes hores de descans que equivalen a les hores d’entrenament. En canvi, un esportista amateur normalment no fa les hores de descans que entrena. Fer com a mínim un tractament al mes de descarrega i de lligació muscular va molt bé per prevenir lesions.

fisio

Fer un tractament al mes de descarrega i de lligació muscular va molt bé per prevenir lesions

La gent, en molts casos, força més del que pot?

Sí, sobretot al principi. La gent comença amb molta energia i, a banda de fer el que se li diu, fa extres. Aquests extres són els que causen problemes. També s’està posant de moda preparar triatlons i maratons en poc temps. Amb les presses es fa un sobre esforç que el cos no tolera perquè no s’ha entrenat bé.

Un tractament de fisioteràpia no només ens ajuda a recuperar-nos d’una lesió, sinó que també es beneficiós a l’hora de prevenir-ne. Així que, si fas esport amb normalitat, recorda visitar un fisioterapeuta de tant en tant!

Podeu disposar d’aquest servei a UFEC Alella, UFEC Arenys de Mar, UFEC Barcelona, UFEC Sabadell i UFEC Sant Celoni.

Aquest post te 0 Comentaris

Deixa un comentari