Com està sent l’evolució dels joves d’INSERsport?

Ja fa més de tres mesos que 85 joves en risc d’exclusió social, repartits en set esports diferents, van entrar a formar part del programa INSERsport.

Aquest projecte, engegat per l’Àrea d’Acció Social de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya conjuntament amb diverses federacions esportives catalanes i amb la col·laboració d’entitats del tercer sector social, incideix sobre la formació esportiva, la inserció laboral, la paritat, els hàbits saludables i la inclusió de les persones amb discapacitat.

Des de finals de febrer i fins a finals d’aquest mes de maig aquests joves estan immersos en una etapa formativa que els permet aprendre un esport i obtenir el certificat federatiu. El proper més de juny començaran les pràctiques per després viure una primera experiència laboral dins el mateix programa a partir de juliol.

Durant les últimes setmanes hem anant coneixent alguns d’aquests joves que participen al programa INSERsport a través d’uns vídeos-reportatges en els quals ens explicaven la seva experiència. Ara són els seus entrenadors/es, tutors/es o persones del seu entorn qui, també a través dels vídeos-reportatges, ens expliquen com estan evolucionant aquests nois i noies dins aquest projecte.

Mari Bocanegra, educadora de carrer de la Franja Besòs, ens parla de la Zaida i l’Azahara, dues noies que van començar el curs de tennis del programa INSERsport, però que per diferents motius no l’han acabat.

Sofi Escudé, directora del documental OFFSIDE, ens parla de l’Almuhanad, que participa al projecte INSERsport amb el grup de tennis de taula.

L’Almuhanad va rebre per part de la Fundació Privada Catalana de Futbol, al lliurament dels primers Premis Solidaris, un reconeixement per la seva història de valentia i superació. Gràcies al projecte INSERsport, l’Almuhanad, refugiat sirià a Turquia, es va posar en contacte amb la Fundació Privada Catalana de Futbol i va entrar a formar part com a jugador de la Penya Barcelonista Anguera.

premi noi sirià

Angie Carrasco, tècnica de joventut a l’Oficina Jove d’Hospitalet de Llobregat, Casa dels Cargols, ens parla de l’evolució d’en Cristian en el programa INSERsport amb el grup d’esports per persones amb discapacitat intel·lectual.

Josep Maria Hernández, director del Centre Residencial on viu en Francisco, i Xènia Esteve, tècnica del grup de bàsquetbol d’INSERsport, ens parlen de l’evolució d’en Francisco al programa INSERsport.

Milena de Murga, responsable de l’Àrea d’Acció Social de la Unió de Federacions i coordinadora del projecte INSERsport, i Francisco, un dels joves del grup de bàsquetbol d’INSERsport, en una entrevista al programa ‘Tot Costa‘ de Catalunya Ràdio.

Ferran Martínez, coordinador de l’Escola de Vela de Mataró i instructor del grup de vela d’INSERsport ens parla d’en Sergi i en Bilal.