Doma, salts, raid,… Coneix totes les modalitats de la hípica!

ANA MELLADO Y CAVA CHAP_13-10-2011T’agraden els cavalls? Has fet mai alguna ruta per la muntanya a lloms d’aquest animal? Doncs si tens un cavall no només pots sortir a passejar amb ell, sinó que també podeu practicar una gran varietat d’esports junts! Des dels més coneguts com la doma o els salts d’obstacles, fins al més americà com el munta western. En vols saber més?

Concurs complet: és la modalitat més exigent composta per tres disciplines: doma clàssica, cros i salt d’obstacles. En aquesta disciplina es premia la versatilitat del cavall davant tres proves molt dispars.

Doma clàssica: l’harmonia del binomi. Té per objecte el desenvolupament del cavall mitjançant l’entrenament racional, metòdic i equilibrat, tornant-se aquest més tranquil, elàstic, àgil, flexible, confiat, atent i decidit.

Salt d’obstacles: superació d’un conjunt d’obstacles format per barres i determinats per un recorregut fixat sense cometre cap falta. El cavall demostra la seva franquesa, potència, velocitat i destresa.

Alta escola: disciplina molt complexa que requereix un mínim de tres anys d’entrenament. D’origen militar, el binomi ha de realitzat una sèrie d’exercicis. També és puntua l’harmonia visual del conjunt, per això s’ha de cuidar la vestimenta i equip del cavall.

 

Doma vaquera: té el seu origen en els treballs que es practicaven al camp per apartar toros o traslladar-los a diferents llocs. El cavall ha de tenir un caràcter sumís i confiat en el seu genet per expressar els seus moviments amb rapidesa i agilitat.

Enganxes: realització de tres exercicis en cotxe de cavalls: doma, maneig (passar obstacles) i marató (sortejar obstacles naturals).

Bàsquet a cavall: la disciplina per equips de la hípica. L’objectiu del joc és fer el màxim número de gols possible a les canastres enlairades verticalment. Destaca per la seva espectacularitat, la rapidesa de moviments i la peculiaritat de recollir la pilota sense baixar del cavall cada vegada que aquesta cau a terra.

Raid: realització d’un determinat recorregut en el menor temps possible on el cavall ha de demostrar unes condicions físiques que s’avaluen mitjançant controls veterinaris. Aquesta modalitat posa a prova la resistència física de genets i cavalls.

TREC i marxes: té com a característica principal  les habilitats i dificultats que un cavall i el seu genet han de dominar per gaudir d’un llarg passeig pel camp, combinant senderisme i cros.

Munta western: originària dels Estats Units i inspirada en els treballs de camp i bestiar dels cowboys. Els cavalls han de confiar plenament en el genet i actuar a la mínima ordre que se’ls transmeti.

Paraeqüestre: disciplina paralímpica per a genets amb discapacitat. L’objectiu és que hi hagi un bon enteniment entre el genet i el cavall mitjançant un entrenament racional, metòdic i equilibrat.

Aquest post te 0 Comentaris

Deixa un comentari