Un campió de Catalunya de frontennis a UFEC Sabadell

Si ets abonat o abonada d’UFEC Sabadell segur que coneixes en Xavi, tècnic de fitness; i si t’agrada el frontennis el nom de Xavi Dalmases, campió de Catalunya amb el CN Terrassa, et serà molt familiar. Doncs es tracta del mateix Xavi. I és que a UFEC Sabadell tenim tot un campió de Catalunya de frontennis!

xavi dalmases

En Xavi Dalmases es va proclamar campió de Catalunya d’equips i per parelles amb el CN Terrassa la passada temporada. Després d’uns quants anys finalitzant en la segona o la tercera posició, aquest títol va ser “tot un descans”. “No podia deixar el frontennis fins a aconseguir-ho”, comenta el tècnic d’UFEC Sabadell.

L’egarenc es va iniciar en el món del frontennis fa 16 anys amb el seu germà. “Tots els amics ens deien d’anar a jugar al frontó i nosaltres no sabíem ni què era”, recorda en Xavi. “Un estiu vam començar a jugar i ens va agradar tant que al final vam començar a disputar competicions”. I així va ser com va arribar al CN Terrassa, l’equip de la seva ciutat.

Des de fa 6 anys, combina la seva tasca com a tècnic d’UFEC Sabadell amb els entrenaments de frontennis tres dies a la setmana durant dues hores, més els partits del cap de setmana.  Aquesta temporada ja han finalitzat el Campionat de Catalunya per equips, on han estat subcampions, i ara estan competint en el campionat per parelles. Una vegada finalitzi, els hi espera l’estatal.

Xavi Dalmases 2 BI que n’espera d’aquest 2014? “L’objectiu és tornar a ser campions de Catalunya per parelles“, reconeix Dalmases, i, per què no, “quedar entre els 4 primers a l’estatal”, una competició on el seu millor resultat ha estat la novena posició. I és que a nivell estatal és més difícil lluitar davant equips de Madrid o la Comunitat Valenciana, on el frontennis és un esport més popular que a Catalunya. Tot i això, reconeix que a casa nostra hi ha un nivell que “s’ha mantingut estable durant els últims anys” i que hi ha dues parelles que despunten més que la resta. “És com el Barça i el Madrid, però a nivell de Catalunya“, compara en Xavi.

Però tot i ser un esport minoritari a Catalunya, el tècnic d’UFEC Sabadell reconeix que és un esport que requereix molt físicament i això ajuda a que estiguis millor, però que a la vegada és molt divertit per la gran quantitat de jugades que té. “Per a mi és el millor esport de raqueta que hi ha”, finalitza el campió català de frontennis.

Així que, si ets abonat o abonada d’UFEC Sabadell, felicita en Xavi i desitja-li sort per a la present temporada!

Aquest post te 0 Comentaris

Deixa un comentari