El caiac polo, el piragüisme en equips

caiacpolo5Força, equilibri, coordinació, col·laboració i molt esperit d’equip. Aquestes són les característiques que tot jugador de caiac polo ha de tenir. Però, encara no saps en què consisteix aquest esport? Doncs continua llegint!

El caiac polo és l’única modalitat esportiva del piragüisme on dos equips s’enfronten en un mateix camp per aconseguir marcar més gols que l’adversari. Actualment no és una disciplina olímpica i encara és un esport força minoritari al nostre país.

A nivel d’estratègia de joc, la manera més fàcil i ràpida de descriure el caiac polo és com una espècie de waterpolo amb caiac, però una vegada t’endinses en aquest món, te n’adones que va més enllà.

Porteu la pilota a sobre? Ja hi cabeu tots dins una piscina? Com ho feu per xutar i passar la pilota? I si volqueu? Aquestes són algunes de les preguntes que més se senten al voltant d’aquest esport.

La pilota no es pot portar a sobre del caiac, s’ha de passar entre companys amb la mà o amb la pala, o passar-se-la un mateix a l’espai. El caiac polo és un esport de contacte i és inevitable no xocar, fins i tot es pot empènyer els adversaris quan tenen la pilota.

caiacpolo2El caiac polo és, per sobre de tot, un esport molt divertit, dinàmic i exigent. Tot i que sembli que els caiacs no puguin córrer en una piscina, el ritme de joc és molt elevat i, fins i tot en les situacions de joc estàtic, cal estar constantment palejant per poder guanyar la posició, fer fora l’adversari de l’àrea d’atac o poder entrar en una situació d’avantatge clara.

Actualment a Catalunya només hi ha dos equips que participin a la lliga espanyola d’aquest esport. El Club Natació Banyoles defensa el caiac polo català a primera divisió i a la categoria sub’21; mentre que des de la Canonja el Club Piragüisme Costa Daurada lluita a segona divisió per mantenir-se al mig de la taula.

Us animeu a provar-ho? Cada dimarts i dijous podeu trobar la secció de caiac polo del Club Piragüisme Costa Daurada al Poliesportiu Josep Canadell i Veciana de la Canonja. Apropa’t a conèixer aquest esport! Segur que t’encantarà!

Per a més informació podeu contactar amb el club a través del seu correu electrònic.

Aquest post te 0 Comentaris

Deixa un comentari