Acrobàcies al riu dins el caiac? Prova el caiac freestyle!

crèdits de la foto: Jez

crèdits de la foto: Jez

En els últims temps s’han posat de moda tota una sèrie d’esports que podríem anomenar-los d’aventura. En aquestes disciplines, fugint de l’única i complaent satisfacció de la competició, els esportistes busquen combinar l’activitat física, l’aventura i el risc. Una triple combinació que fa d’aquests esports autèntiques proves de foc per als valents que es disposen a practicar-los. En aquest post us volem presentar un d’aquests esports d’aventura, el caiac freestyle.

crèdits de la foto: Jez

crèdits de la foto: Jez

Es tracta d’una disciplina esportiva on el palista realitza una sèrie d’acrobàcies i maniobres sobre una ona o un forat del riu.

Aquest esport cada cop té més adeptes perquè és vist com un esport recreatiu, tot i que els atletes més experimentats participen en competicions tant a nivell nacional com internacional.

Els moviments o trucs són similars als observats a partir del surf de neu freestyle, surfistes i patinadors, on l’esportista completa girs, volteja, es torna i realitza una varietat d’acrobàcies espectaculars. A més a més, amb les canoes que es construeixen avui dia els esportistes poden aconseguir que el caiac quedi suspès en l’aire completament mentre fan una tombarella, per exemple.

A casa nostra tenim una esportista mot jove, la Núria Fontané, qui va rebre el passat mes de desembre el Premi a l’Esportista Revelació de la 17a Festa de l’Esport Català. Als seus 17 anys ja ha guanyat l’última Copa del Món i és la vigent campiona d’Europa de caiac freestyle. En aquest vídeo podeu veure la quantitat de tombarelles i acrobàcies que és capaç de fer la palista catalana.

Què us ha semblat? Sou prou àgils i aventurers per intentar practicar el caiac freestyle? Proveu-ho!!

Aquest post te 0 Comentaris

Deixa un comentari