Coneix què és la boccia amb el Fido Boucherit

En altres posts d’aquesta secció ja hem parlat dels múltiples beneficis, tants físics com psíquics, que la pràctica esportiva reporta a les persones amb alguna discapacitat.

En aquestes persones, la pràctica esportiva els comporta, entre altres, una millora de la condició física i de les habilitats motrius, així com també un esperit de superació i una font de satisfacció personal que els enforteix l’autoestima; i, d’altra banda, fer esport fomenta la relació social, habilitat priomardial per a les persones amb discapacitat per poder sortir del sentiment de dependència inherent d’aquestes persones.

BOCCIAEn aquest post volem acostar-vos la realitat de Fido Boucherit, una de les promeses de la boccia catalana. Aquest esportista forma part del primer grup d’entrenaments regulars de boccia al CAR de Sant de Cugat, un projecte de la Federació Esportiva Catalana de Paral·lítics Cerebrals (FECPC). La boccia és un esport similar a la petanca, o sigui un joc de precisió i estratègia; les categories ho són en funció del grau de discapacitat que pateixin els esportistes.  En Fido juga en la categoria BC3, en què juguen persones amb una forta disfunció locomotriu en les quatre extremitats , amb dificultats per sostenir, agafar o llançar la bola; necessiten, per tant, un auxiliar, que es mantindrà d’esquena al joc i que atendrà únicament i exclusivament a les indicacions del jugador, col·locarà la bola a una rampa per a què el jugador sigui l’últim a tocar-la abans de llançar-la.

 

Fido s’ha marcat, com qualsevol esportista, l’objectiu de superar-se cada dia fins arribar al seu màxim; Marta Adell, tècnic auxiliar de Fido, ha creat un vincle molt fort amb ell, fruit de l’especial relació entre esportista i auxiliar, i considera que “qualsevol esportista el podria tenir d’exemple, del que és el sacrifici, l’esforç, la dedicació, les ganes”.

 

Mireu aquest vídeo per conéixer una mica més d’aquest esport i d’en Fido:

Aquest post te 0 Comentaris

Deixa un comentari