Els beneficis de l’activitat física en persones amb discapacitat

Tots coneixem ja els beneficis que ens aporta la pràctica d’activitat física tant a nivell físic com psicològic, però per a a una persona amb discapacitat física aquests beneficis tenen un afegit.

Sovint existeix un desconeixement per part de la societat sobre el món de la discapacitat i es creu que una persona amb discapacitat té moltes limitacions.

Centre Esportiu Pont Fundació Isidre Esteve

No obstant, l’activitat física en aquestes persones, a banda dels beneficis que pot aportar a qualsevol, en té d’altres igual o més importants. Com explica Lidia Guerrero, directora de la Fundació Isidre Esteve, entitat que té com a objectiu millorar la qualitat de vida de les persones amb lesió medul·lar: “Si una persona amb discapacitat es manté en forma, també mantindrà la seva autonomia, podrà fer més coses per sí mateixa”.

La Fundació Isidre Esteve va obrir, el passat mes d’octubre, el Centre Esportiu Pont al Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat, amb l’objectiu que en un futur totes les persones amb alguna discapacitat puguin accedir sense problemes a qualsevol instal·lació esportiva convencional.

Centre Esportiu Pont Fundació Isidre Esteve2

Realitzar una activitat física adequada redueix el percentatge de malalties, depressions i fracàs en la reinserció a la societat d’una persona que ha patit una lesió medul·lar. Per això, “el que volem és que practiquin activitat física en llocs convencionals, no especialitzats en persones amb discapacitat. Volem que els nostres usuaris tornin a fer activitats amb la resta de la família o amb els seus amics perquè això és reinserció social“, explica Lidia Guerrero.

Però si a més de mantenir-se en forma i ser més autònom, es vol fer esport a nivell de competició, existeixen diversos esports adaptats a persones amb discapacitat física. En aquest cas, des del Centre Esportiu Pont se’ls ajuda perquè ho puguin fer amb el màxim de garanties.

Coneix per dins el centre en aquest vídeo d’UFECtv.

I si en voleu saber més sobre aquest centre podeu escriure a info@fundacioisidreesteve.org. Allà us donaran tota la informació que necessiteu i podreu concertar una visita per conèixer el centre.

 

Aquest post te 0 Comentaris

Deixa un comentari