El bàsquet, doble protagonista a la Festa de l’Esport Català

En la 16a Festa de l’Esport Català, el bàsquet serà un dels grans protagonistes, ja que dos equips catalans han estat guardonats: el Bàsquet Lluïsos de Gràcia amb el Premi Esperit Esportiu i el Bàsquet Manresa amb el Premi Seny Esportiu.

Un esperit esportiu que mou a tot el barri de Gràcia

El Bàsquet Lluïsos de Gràcia va tenir un extraordinari èxit al assolir l’ascens a la lliga espanyola EBA, amb un equip format per jugadors majoritàriament de la pedrera, pertanyent al club des dels equips de base i amb entrenadors de la casa, exjugadors i membres de l’entitat des dels 8 anys. Tots els membres s’hi dediquen al club de manera altruista, sense rebre cap compensació econòmica. El seu èxit ha mogut una il·lusió i esperit esportiu extraordinari a tot el barri de Gràcia. És per això que ha estat guardonat amb el Premi Esperit Esportiu a la 16a Festa de l’Esport Català.

Aquesta emblemàtica entitat barcelonina, que va rebre la Creu de Sant Jordi el 2006, va ser fundada l’any 1855 i té com a finalitat oferir activitats culturals, cíviques i esportives com a elements actius de la formació de jovent. Disposa de 20 seccions entre elles la de bàsquet, fundada el 1945, que actualment compta amb 20 equips i en aquest 2012 celebra els 50 anys de la seva pista coberta.

Formant equips competitius amb el pressupost més petit de la Lliga ACB

El CB Manresa ha estat guardonat en aquesta edició de la Festa de l’Esport Català amb el Premi al Seny Esportiu. Un any més, els seus dirigents han mostrat una prudència, un rigor i una planificació esportiva i econòmica de gran nivell. Malgrat comptar amb el pressupost més petit de la Lliga ACB, temporada rere temporada han aconseguit un equip competitiu que ha mostrat un gran joc.

Els seus inicis es remunten al 1931. Des d’aleshores, Manresa i la comarca del Bages gaudeixen de bon bàsquet, adaptant-se sempre al ritme dels temps, canviant de nom, de categoria, de pavelló, etc., però sempre mantenint viu l’esperit del bàsquet i el suport dels aficionats. Al llarg de la seva història han aconseguit diversos títols com la Copa del Rei, la Lliga ACB o la Copa Catalana.

Aquest post te 0 Comentaris

Deixa un comentari