Aviada de coloms missatger: quin serà el més ràpid?

alcanar 2A AVIADA_29-03-2011Una imatge de 25.000 coloms enlairant-se a la vegada? Així es dona el tret de sortida a una solta de coloms missatgers. Vols conèixer més sobre aquest curiós esport?

La columbofília consisteix en l’ensinistrament de coloms per convertir-los en missatgers, capaços de tornar al seu colomar des de punts llunyans. A nivell competitiu, la Solta Internacional de Barcelona és la prova més important del món, on hi participen uns 25.000 coloms de països com Bèlgica, Holanda, Luxemburg, França o Alemanya.

Cada colom porta una anella identificativa i un xip per registrar-lo com a participant. Una vegada registrat, es fica dins una gàbia en un camió junt amb la resta de coloms i es traslladen al punt de sortida, on s’inicia l’aviada. Quan s’obren les gàbies, cada colom torna al seu colomar i, una vegada allà, l’aficionat té una hora per comunicar l’arribada amb els temps empleat.

Com que cada colom va a un punt diferent, el que es valora és la velocitat, calculant la distància fins al colomar i el temps en arribar. Així doncs, el colom guanyador no serà el primer en arribar, sinó el que hagi aconseguit una major velocitat en el seu vol.

Descobreix més en aquest vídeo!

 

 

 

Aquest post te 0 Comentaris

Deixa un comentari