Viu una aventura a la neu amb l’esquí de muntanya

El fred ha arribat al nostre país, decidit a quedar-se per una temporada. No és un moment ideal, doncs, per practicar algun dels esports d’hivern que podem fer a Catalunya? Per exemple, l’esquí de muntanya? Doncs, apa, abrigueu-vos força i sortiu, en família o amb els amics, cap a la neu!

post esqui1L’esquí de muntanya és una modalitat d’esquí que no precisa de zones preparades ni senyalades, i té com a objectiu fer l’ascensió i el descens d’un pic.  Aquesta pràctica esportiva té la particularitat que és una mena de dos esports en un; ja que durant l’ascensió es practica l’esquí de fons, mentre que en la baixada es fa l’esquí alpí. Així doncs, les sensacions que obtindreu d’aquesta pràctica esportiva també seran múltiples: el treball, l’esforç, la resistència que s’associa amb la pujada; i l’andrenalina i el risc, associats amb la baixada.

A banda d’això, l’esquí de muntanya és la forma natural de desplaçar-se per la muntanya, i també és ideal per gaudir de paisatges hivernals com el dels nostres Pirineus tot fent esport.

SONY DSC

Ja teniu a ma la vostra “pell de foca”? En el següent vídeo podeu aprendre un parell de curiositats d’aquest esport, com el material especial que s’utilitza per poder practicar-lo.

No acabarem aquest post sense mencionar la bona salut de què gaudeix l’esquí de muntanya a Catalunya, amb esportistes de talla internacional com Kilian Jornet i Marc Pinsach, que han posat de moda —encara més— aquesta modalitat d’esquí.

En boca de Jordi Cardona, seleccionador català d’esquí de muntanya, aquest esport és “l’esquí salvatge”. Així doncs, si us sentiu prou “salvatges”… cap a l’aventura!

Aquest post te 0 Comentaris

Deixa un comentari