Alex Muscat: “Hem de treballar per poder despertar-nos i que el somni es faci realitat”

foto alfred ferre

Què significa formar part del Projecte Somni Rio 2016?

És una iniciativa molt bona de la federació, d’ajudar a les classes olímpiques i intentar que hi hagi unes instal·lacions i uns entrenadors per poder millorar. Jo sempre he estat en aquest equip, ara soc dels més grans i tinc la responsabilitat  d’ajudar als més joves, als que estan començant, però estic molt content de ser-hi.

A dia d’avui, quines són les teves possibilitats de ser-hi a Rio?

Són altes. El número 1 de la classe s’ha retirat i jo, com que era al preolímpic el segon de l’equip, he passat a ser el primer i he de defensar el meu lloc i fer-ho el millor possible. Tenim aspiracions més grosses a nivell mundial, no només a nivell espanyol, i això és important.

Què significaria per a tu participar als JJOO de Rio?

Seria complir un somni. Des de petit que tinc ganes d’anar-hi i ara estic bastant a prop. Hem de treballar per poder despertar-nos i que el somni es faci realitat.

Seria una decepció no anar a Rio?

Una mica.

Com i quan et vas iniciar en la vela?

Amb 5 o 6 anys al CN Vilanova. Vaig començar als cursets d’estiu, em va agradar, es va formar un equip de regates i ja vaig començar a navegar fins ara.

Quin és el teu màxim objectiu en aquest esport?

Ara estem treballant per anar als Jocs de Rio i és un gran objectiu. Després seguir navegant a la Copa Amèrica, la Volvo i regates d’aquestes qualitats. 

Quin ha estat el teu millor moment com a regatista?

Són molts moments bons i molts de no tan bons. Ara vam fer una regata a Los Angeles de match race que vam guanyar i va ser un moment molt feliç. És el més recent que tinc. 

I el pitjor?

Aquest any a Palma amb Finn vam començar el primer dia partint el pal. Havíem entrenat molt tot l’any i començar així una regata tan important és un pal molt fort. Al dia següent em vaig aixecar amb febre. Va ser un inici de regata molt dolent, que al final va sortir molt bé, però l’inici va ser molt dur. Espero que no em torni a passar! 

Aquest post te 0 Comentaris

Deixa un comentari