Acompanya l’exercici físic amb una dieta equilibrada

De vegades, les presses per voler perdre pes o guanyar massa muscular de manera ràpida fa que recorrem a les anomenades dietes miracles, que prometen molt però són poc saludables.

Mariona Martín i Mercè Coll, nutricionistes d’UFEC Alella i UFEC Sant Celoni respectivament, ens parlen de la importància de fer una dieta sota la supervisió d’un especialista, sobretot si es combina amb exercici físic.

amanida_dietetica i nutricio

  • Per què és tan important l’alimentació quan es practica esport regularment?

On ja hi ha una mala alimentació de base, si se li suma l’activitat física, poden haver-hi moltes complicacions. Ja sigui per augmentar la massa muscular com per perdre greix corporal, és molt important que l’exercici vagi acompanyat d’una alimentació adaptada a cada cas.

  • Què vol dir mantenir una dieta equilibrada?

Tenir un equilibri amb tots els nutrients i unes calories adequades a cada persona per mantenir el pes amb una dieta variada sense excessos en greixos saturats.

  • Quina dieta aconselleu als que fan esport i a més volen perdre pes?

En principi s’ha de fer una dieta equilibrada i adaptada a les necessitats de cada persona segons la seva edat, el seu sexe, la seva constitució, l’activitat física que fa, etc.

  • I als que volen guanyar massa muscular?

A aquests els hi posem una dieta més hipercalòrica amb alguna ajuda de suplement proteic per augmentar la massa muscular.

salata-shutterstock

  • Quines conseqüències negatives pot tenir fer una dieta sense la supervisió d’un professional?

Sobretot que tingui alguna falta de nutrients, de vitamines minerals i que pugui tenir algun dèficit. A la llarga això pot desembocar en malalties derivades d’una mala alimentació, com augment del colesterol, malalties cardiovasculars, diabetis, tensió arterial alta, etc.

Ja ho sabeu! Per tenir una vida sana, a més de fer esport, cal seguir una dieta equilibrada, però sempre sota la supervisió d’un professional.

Si teniu més dubtes disposeu del Servei de Dietètica i Nutrició a UFEC Alella UFEC Sant Celoni i UFEC Barcelona.

Aquest post te 0 Comentaris

Deixa un comentari